Over ons

Onze maaltijdlijn bestaat uit een uitgebreid assortiment koelverse maaltijden, soepen, nagerechten, salades, aangevuld met dagverse en seizoensproducten. Deze lijn wordt voortdurend aangepast aan de veranderende wensen en smaken van verschillende maaltijdgebruikers op basis van continue actuele marktinformatie, dus wij hebben tegenwoordig bijvoorbeeld ook een aanbod van eiwit-verrijkte en vegetarische maaltijden. De maaltijden worden luchtdicht afgesloten en worden met speciale koelwagens bezorgd en zijn houdbaar in de koelkast. Op het etiket staat de uiterste gebruiksdatum vermeld. De menukeuze is aangepast aan het seizoen.

De voordelen van Maaltijdenexpres

De vaste bezorger komt iedere week op een vast tijdstip uw maaltijden bezorgen. U krijgt van uw bezorger iedere week een nieuw bestelformulier. Met dit eenvoudig bestelformulier kunt zelf gemakkelijk uw keuze bepalen. Deze lijst geeft u een week later weer met de bezorger mee. U hoeft daardoor niet via de computer te bestellen. Hierdoor houdt u zelf de regie.

Maaltijdkeuze voor iedereen

Onze maaltijden zijn ook beschikbaar als verschillende dieetmaaltijden. Deze gerechten zijn speciaal voor mensen die zich moeten houden aan een bepaald dieet. Hieronder een lijst met de maaltijden die beschikbaar zijn.

 Onze huisvesting in Tilburg

Onze historie

De Stichting Maaltijdenexpres Brabant komt voort uit de Stichting Bejaardenwerk Tilburg. In 1972 werd besloten een Maaltijdvoorziening voor ouderen op te richten. In 1974 werden 10.000 warme maaltijden aan huis bezorgd. In 1976 werd gestart met bezorging van dagverse gekoelde maaltijden (in 1977 waren dit 22.000 maaltijden). Met de komst van de magnetron werd het mogelijk om op grotere schaal gekoelde maaltijden aan huis te bezorgen. In 1992 is de Stichting Maaltijdenexpres Brabant opgericht en heeft zich losgemaakt van Stichting Bejaardenwerk Tilburg (SBT). Stichting Maaltijdenexpres Brabant is sindsdien een zelfstandige stichting.

Thans dragen wij de zorg met een team van 40 personen, waaronder medewerkers van de Diamant-Groep (arbeidsparticipatie) en vrijwilligers van Contour de Twern en arbeidsparticipanten voor het bezorgen van zo’n 250.000 maaltijden per jaar aan huis.

Onze missie

Wij hebben een missie en dat is het bevorderen van het welzijn door het verstrekken van maaltijden aan personen, die door omstandigheden niet in staat zijn hun maaltijd zelf te bereiden. Onze hoofdactiviteit is de bezorging van maaltijden in Tilburg, Breda (Brabant) en in het Rivas-zorggebied in de omgeving van Gorinchem.